Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny skoterkarta

Nu finns en ny skoterkarta inför årets säsong. Tre passager kommer finnas föra att korsa nya E10.

Delar av skoterspåret kan komma att flyttas allteftersom arbetena med vägen fortskrider. Skoterleden som normalt sträcker sig norr om Sandstensberget kommer få en tillfällig omläggning i vinter och gå framför Sandstensberget då pistmaskinen inte kan köra i kanten av vårt byggstaket.    

Det blir en tillfällig omläggning av skoterleden vid nya Kurravaaravägen tills etapp 2 av ny E10 är klar. Via denna anslutning kommer man till skoterlederna mot Jukkasjärvi. Skoterleden mot Kurravaara kommer i princip gå i permanent läge i vinter och passera nya E10 genom en bro.

Tre passager vid ny E10 kommer att finnas i vinter för skoter; vid Luossavaara/Snötippsvägen, Varggropen och Kurravaaravägen. Observera att passage med skoter eller annat fordon inte får ske vid Ripan där en ravinbro för ny E10 håller på att byggas.

Vi ber dig följa skoterledskryssen, köra sakta och vara uppmärksam på skidåkare och gående i närheten av skoterspåret. Självklart kör du inte skoter i skidspåren. Läs mer om vad som gäller för friluftsområdena och spåren när vi bygger ny E10.

karta skoterspår och passager 2018-2019

Klicka för större bild (pdf-fil, 1,2 MB, öppnas i nytt fönster)