Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vägplan för gång- och cykelvägar samt passager vid ny E10 inväntar fastställelse

Vägplanen för gång- och cykelvägar samt passager är inskickad för fastställelse till Trafikverket Juridik och planprövning. Beslut beräknas komma under hösten 2018. När planen vunnit laga kraft kan gång- och cykelvägen och passagen börja byggas.

I vägplanen ingår en belagd och belyst gång- och cykelväg som sträcker sig längs med ny E10 mellan Karhuniemi och Hjalmar Lundbohmsvägen samt en passage över ny E10 nedanför Luossavaarabacken. Passagen utformas som en träbro och ska fungera för gång- och cykeltrafik samt för Luossavaara elljusspår vintertid.

Oskyddade trafikanter ska på ett enkelt och säkert sätt kunna ta sig mellan bostadsområden, friluftsområden och de centrala delarna av Kiruna utan att behöva dela utrymme med fordonstrafiken på E10. Planerad passage ska minska barriäreffekten som uppstår mellan bebyggelse och friluftsområden när den nya vägen byggs, samt skapa en säker passage för elljusspåret.

Trafikverket planerar för ytterligare gång- och cykelvägar samt passager vid E10 i Kiruna. Dessa ingår bland annat i vägplanen för E10 vid Kiruna nya centrum som nu är ute för allmän granskning fram till 18 juni 2018.

Trafikverket kommer även att anlägga en gång- och cykelväg vid Sandstensberget, den så kallade Länken. När gång- och cykelvägen är klar kommer Kiruna kommun att ta över ägandet samt sköta drift och underhåll.

Se översiktskarta för gång- och cykelvägar samt passager (pdf-fil, 7,2 MB, öppnas i nytt fönster)