Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Visa hänsyn på väg 874, Kurravaaravägen

Trafikverket tillsammans med våra samverkansparter i Kirunaprojektet, NYAB Infrastruktur AB samt GRK oy, ber trafikanterna på väg 874 att visa hänsyn, följa väganvisningar samt respektera hastigheterna.

Våra kollegor ute på vägen upplever att de flesta anpassar farten och följer anvisningarna, men tyvärr att enstaka ignorerar dem. Detta skapa stora och onödiga risker för både de medarbetare som arbetar ute på vägen, men framförallt för trafikanten själv. Över väg 874, Kurravaaravägen, korsar en byggväg med dumpertrafik. Att inte följa anvisningarna som ges på plats skapar risker för både er och omgivningen.

Vår entreprenör och samverkanspart NYAB Infrastruktur AB ansvarar för denna passage. De har i dagsläget utökat markeringarna och kompletterat med ytterligare begränsande åtgärder, de har även satt ut fartgupp.

Trafikverket och våra samverkansparter har som målsättning att ingen ska skadas varken på jobbet eller vid passage över våra vägarbetsplatser – vi behöver hjälp av er för att uppnå detta.

  • Respektera hastigheterna.
  • Följ anvisningar på plats.
  • Visa hänsyn - så att vi liksom ni kommer hem oskadda efter dagens slut!