Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ändrade planer för gång- och cykelväg vid Sandstensberget

Stigen runt Sandstensberget, den så kallade ”länken” som sträcker sig mellan Matojärvi och Varggropen, fortsätter vara en naturstig istället för att byggas om till gång- och cykelväg.

Det var i slutet av 2017 som Trafikverket och Kiruna kommun tecknade avtal om att gång- och cykelvägen skulle byggas av Trafikverket men bekostas och ägas av kommunen. Kommunen har nu hävt avtalet på grund av andra prioriteringar.

Länken ingår inte i någon av vägplanerna för nya E10 men var planerad att projekteras och byggas av Trafikverket i samband med första etappen av ny E10.

De gång- och cykelvägar som ingår i vägplanerna och kommer byggas enligt plan sträcker sig mellan Karhuniemi och Porfyren respektive mellan Varggropen och nya Kiruna centrum. Det blir även en gång- och cykelvägsanslutning från Varggropen under ny E10 i riktning mot Kurravaaravägen.