Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Begränsad framkomlighet på flera håll

Arbetena med nya E10 flyttar nu med full styrka till områdena vid Karhuniemi, Luossavaara och vägen mot skidbacken. Asfaltering påbörjas dessutom vid Kurravaaravägen. Framkomligheten blir begränsad och det färdas mycket byggtrafik i området.

Arbeten kommer pågå för fullt vid Karhuniemi i sommar, och vid foten av Luossavaara ska jordupplagen köras bort till andra platser.

Ett körfält kommer stängas av på E10 norr om infarten till Karhuniemi i slutet av juni/början på juli på då vi bygger ihop vägen med nya E10. 

Det kommer även pågå hög aktivitet längs vägen mot skidbacken med mycket byggtrafik som färdas efter vägen. Omledningar sker löpande. Gående och cyklister hänvisas till separat omledningsväg för att hållas avskilda så långt det är möjligt från byggtrafik.

Snötippsvägen kommer att ha begränsad framkomlighet på grund av mycket byggtrafik.

Vi kommer att lägga upp massor intill hundspårsparkeringen vilket begränsar möjligheterna att utgå från den startpunkten till friluftsspåren.

Vid Kurravaaravägen byggs den nya cirkulationsplatsen och asfaltering pågår.

Elljusspåret som går under stora ravinbron kommer endast att hållas stängt när särskilt riskfyllda arbeten pågår.

Vi ber om överseende med stöket och hoppas du är försiktig och visar hänsyn när du rör dig i området. Följ skyltning på plats.