Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fortsatt omledning av trafik längs E10 vid Tuolluvaara

Omfattande anläggningsarbeten pågår på E10 vid Tuolluvaara. Därför har vägen stängts av och trafiken leds om. Omledningen är förlängd till som längst torsdag morgon.

Planen var att trafiken skulle komma igång igen längs E10 på måndag morgon då de mest kritiska arbetena var färdigställda och utanför vägområdet. På grund av markens beskaffenhet och de stora schakter som förekommer prioriterar vi och vår entreprenör trafikanternas säkerhet och har beslutat att alla arbeten måste vara avklarade innan trafiken släpps på. Därför blir tiden för avstängningen förlängd.

E10 är stängd från och med fredag 15 november kl 16.00 till och som längst torsdag 21 november kl 05.00. Avstängningen gäller mellan korsningen av E10 och Tuolluvaaravägen/Flygplatsvägen fram till Tuolluvaara cirkulationsplats. Cirkulationsplatsen kan i detta skede användas, endast avfarten till E10 söderut är avstängd. Trafiken leds om via vägen till flygplatsen och genom Östra industriområdet. Se karta nedan.

När vägen öppnas igen blir en ny trafiklösning aktuell med en tillfällig cirkulationsplats söder om den befintliga vid Tuolluvaara. Trafiken till Tuolluvaara samt till XL-Bygg, Ramirent, TGA-området och Kirunas nya centrum kommer att ledas om via en ny tillfällig väg. Denna lösning kommer gälla under cirka ett år.

Var uppmärksam och följ skyltning på plats. Vi ber om överseende med störningarna som våra arbeten orsakar.

Omledning via Östra industriområdet och Flygplatsvägen.