Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kommande arbeten i vår och sommar

I slutet av mars startar vi för fullt igen på den första etappen av ny E10. Detta kommer att märkas särskilt på vissa håll.

Byggandet av den första fem kilometer långa etappen av ny E10 mellan Karhuniemi och Kurravaaravägen har kommit en bra bit på väg. I vår och sommar kommer slutspurten att märkas tydligt i Kiruna.

Vid Lokstallet/Karhuniemi kommer en port för gång- och cykeltrafik byggas under E10. Det innebär att trafiken på E10 kommer ledas om på en förbifart.
– Infarterna till Lokstallet och Karhuniemi kommer då också att flyttas till nytt permanent läge, säger Charlotta Blind, projektledare på Trafikverket. Det blir även sänkt hastigheten i området under byggtiden.

Kurravaaravägen kommer att läggas om till nytt läge och cirkulationsplats i maj. På den gamla delen av Kurravaaravägen blir det en gång- och cykelbana istället. Infarterna till återvinningscentralen och Varggropen flyttas permanent. 

Vägen mot slalombacken kommer förändras allteftersom under byggtiden.
– Vi försöker skilja gångtrafik från fordonstrafik så gott det går, säger Charlotta Blind. Det är viktigt att vara försiktig på de sträckor där gång-och fordonstrafik inte kan separeras eftersom byggtrafik färdas efter vägen.

I slutet av oktober 2019 beräknas alla arbeten med etapp 1 vara klara och vägen kan öppnas för trafik. Vissa markarbeten kommer dock att kvarstå. Hela den sju kilometer långa sträckan av ny E10 beräknas vara färdig hösten 2020.

karta Karhuniemi

 karta Kurravaaravägen