Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Slutspurt på etapp 1

Vi håller på att slutföra de sista arbetena för den första etappen av nya E10 mellan Karhuniemi och Kurravaaravägen.

Arbeten pågår i passagen vid Karhuniemi
Vi schaktar intill gångtunneln mot Karhuniemi och de sista delarna av bullerskärmarna kommer monteras där. Samtidigt färdigställs slänterna från vägen och bron. Detta innebär vissa störningar, respektera avspärrningar och följ hänvisningarna. I sommar kommer även de sista delarna med belysningen inne i tunneln färdigställas.
 
Gång- och cykelväg från Hjalmar Lundbohmsvägen till Karhuniemi
Vi har anlagt en tillfällig anslutning av gång- och cykelvägen som startar vid Hjalmar Lundbohmsvägen och går runt gropen Ragnar till Karhuniemi. Se karta och den gröna inritade sträckningen på gång- och cykelvägen). Tyvärr har vi haft vissa driftsproblem på gång- och cykelvägen tidigare i vinter, men de är nu lösta. 

Återstående arbeten till sommaren
I sommar ska vi montera gatubelysning, färdigställa trädäckets tätskikt och lägga asfalt vid träbron över nya E10 (Luossaspårets bro) . De tillfälliga räckena ersätts av permanenta. Stensättning kommer även utföras på brons landfästen. Under tiden arbetena pågår kommer framkomligheten påverkas en kortare tid, vi återkommer med mer information innan arbetena startar.

I övrigt kommer vi till sommaren färdigställa belysning på samtliga broar och återställa mark samt göra andra mindre arbeten som återstår.