Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetena med förbifarterna läggs ner

Trafikverket har följt utvecklingen efter gruvstoppet och efter rådande omständigheter fattat beslut om att avbryta byggandet av förbifarterna Vittangi och Masugnsbyn. Övriga pågående arbeten fortsätter som planerat.

Trafikverket stoppar arbetet med förbifarterna tills vidare. Det innebär att de kontrakt som finns för byggande av förbifarterna avbryts.

– De ändrade förutsättningarna efter gruvbolagets konkurs gör att vi har fattat beslut om att avbryta de pågående kontrakten för byggande av förbifarterna, säger Krister Palo, projektsamordnare MaKS, Trafikverket.

Förbifarterna skulle leda de tunga malmtransporterna utanför tätorterna Vittangi och Masugnsbyn. Eftersom det i dagsläget inte finns behov av dessa så har Trafikverket beslutat att avbryta byggkontrakten. Övriga påbörjade entreprenader kommer att färdigställas som planerat.

– Vi hoppas naturligtvis fortfarande att någon kommer att ta över gruvverksamheten och att vi får jobba vidare efter de planer som finns, säger Krister Palo.