Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 760/601/692, Råneå, ny cirkulationsplats

Vi planerar att bygga om cirkulationsplatsen vid norra infarten till Råneå tätort, till en permanent lösning. På så sätt förbättrar vi trafiksäkerheten och tryggheten för alla trafikanter.

Under sommaren 2020 genomfördes en ombyggnation av E4 norr om Råneå. För att säkerställa att trafiken under byggskedet kunde ske på ett säkert och bra sätt leddes trafiken om vid Strömsundsvägen/gamla E4. En tillfällig cirkulationsplats byggdes i korsningen mellan vägarna 601 (Lappviksvägen), 692 (Torggatan), 760 (Niemiselsvägen) och den enskilda vägen (Strömsundsvägen/gamla E4).

Den tillfälliga cirkulationsplatsen förbättrade trafiksäkerheten och tryggheten genom lägre hastigheter i området. Då korsningen varit olycksdrabbad planerar vi nu att bygga om den tillfälliga cirkulationsplatsen så den uppfyller alla krav och kan behållas permanent.