Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok 2021

I vår byggdagbok kan du följa arbetet med mötesfri väg Södra Sunderbyn-Sävast. Nu drar vi ner på frekvensen på byggdagboken. Under vintersäsongen kommer vi inte att publicera nya byggdagböcker lika ofta. Till våren ökar vi frekvensen igen.

Byggdagbok 2020

Vecka 3

sävast v 3.jpg

I dagsläget pågår arbeten med den nya bron vid trafikplatsen i Sävastnäs. Det pågår även en del VA-arbeten i samma område. Detta arbete berör dock inte trafikanterna.

Arbeten med bron över Sävastån är planerade att påbörjas i mitten av februari. Trafikanterna kommer inte påverkas av detta arbete.

Under början av april kommer arbeten med bron vid informationsplatsen i Norra Sunderbyn att påbörjas. I samband med detta kommer trafiken att ledas förbi via omfartsvägen som redan är byggd intill väg 97.

Under maj månad kommer flera arbeten längs sträckan att återupptas. Det första som är planerat att göra är att schakta bort överlasterna (det tillfälliga materialet). Arbeten med att bygga klart de tre trafikplatserna kommer starta i ett tidigt skede. Materialet från överlasterna ska användas till att färdigställa trafikplatserna.