Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu har vi tagit första spadtaget för Södra Sunderbyn-Sävast

Idag högtidlighölls byggstarten av ombyggnationerna på väg 97 mellan Sävast och Södra Sunderbyn genom ett första spadtag.

Det symboliska spadtaget gjordes av Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson, Bodens kommunalråd Claes Nordmark, Luleås kommunalråd Lenita Ericson samt regionrådet Nils-Olov Lindfors.

- Väg 97 mellan Luleå och Boden är en av landets mest trafikfarliga sträckor. En stor mängd arbetspendlare trafikerar vägen dagligen. Vägen är också en viktig utryckningsväg på grund av närheten till länssjukhuset i Sunderbyn. Därför är det angeläget att förbättra trafiksäkerheten, säger Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson.

Spadtaget togs i Norra Sunderbyn, precis mitt emellan Boden och Luleå.

Arbetet med vägen startar i mars 2020 och ska vara avslutat hösten 2022. Då kommer hela sträckan mellan Luleå och Boden vara mötesfri.

- Vi är medvetna om att det kan bli en del störningar i trafiken under byggtiden, men vi ber om att alla trafikanter ska visa hänsyn, inte bara för de andra bilisterna men även för våra entreprenörer som är ute och jobbar på vägen. Det kommer att bli påverkan, men vägen kommer att vara öppen under hela byggtiden, säger Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson.