Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

P4 Norrbotten besökte 97:an-bygget

Trafikplatser, brobyggen och ”grävskopor” stod i fokus när Eleonor Norgren från P4 Norrbotten var på besök vid Trafikverkets byggnationer på väg 97 mellan Södra Sunderbyn och Sävast.

Redan strax efter åtta på morgonen fick Trafikverkets projektledare Mats Elgcrona SR-mikrofonen under hakan. Då framför den stora projektskissen över väg 97 inne på projektkontoret i Sävast. Som en del i programmet Morgon i P4 Norrbotten förklarade Mats, i stora drag, huvuddelarna av projektet med fokus på de trafikplatser som nu påbörjats.

750 traktor.jpg

Efter de inledande korta live-minuterna var det så dags för ett besök i ”verkligheten”. Ett team bestående av reporter, projektledare samt projekteringsledare Max Havama från entreprenören GRK är med på färden mot trafikplatsen i Södra Sunderbyn. Där inleds nästa live-intervju i stort sett simultant med att byggnationerna stannar för niofika.

Mats intervju.jpg

Mats och Max löser sedan av varandra och svarar på frågor om allt ifrån miljöaspekter och projektering till specifika detaljer om hur förarna i grävmaskinerna vet exakt var och hur de ska gräva. Runt halv tio tackar reporter Norgren för sig och förhoppningsvis så har lyssnarna i Norrbotten blivit betydligt mer insatta i vad som händer med vägbygget på 97:an. Det var vid det laget även utrett att en grävskopa är själva skopan som gräver, maskinen kallas för grävmaskin.

Morgon i P4 Norrbotten
De tre inslagen börjar 2:14, 3:10 och 3:18 in i programmet.

750 skopa skog.jpg