Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafiken flyttas över till de nya broarna i Norra Sunderbyn och Sävastön

Under måndagen den 21 juni flyttas trafiken på väg 97 till de nybyggda broarna vid trafikplatserna i Norra Sunderbyn och Sävastön. Trafiken kommer släppas på broarna under förmiddagen.

- Att broarna är klara och trafiken släpps på är en viktig milstolpe för projektet, säger Patrik Wihlzon, projektledare.

Anslutning mellan Väg 97 och Färjledsvägen sker via Sunderbyvägen. Anslutningen kommer vara väl skyltad. Se kartan. Anslutningen mellan Väg 97 och Svängleden kommer fortsatt ske via Teknikvägen (ingen ändring jämfört med tidigare).

När trafiken är flyttad till broarna, från de tillfälliga omfarterna, fortsätter arbetet med att bygga färdigt omfarterna till av- och påfartsramper för de nya trafikplatserna. De tillfälliga anslutningarna till Färjledsvägen och Svängleden kommer vara i bruk under tiden av- och påfartsramperna byggs färdigt.

Karta bro Norra Sunderbyn.jpg