Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bron över Täljeån på E20 repareras. Foto Martin Lindberg

E20, reparation av broar mellan Örebro och Kumla

Trafikverket reparerar fyra broar längs med E20 mellan Örebro och Kumla. Det är viktigt att vi kontinuerligt underhåller och reparerar våra broar och vägar så att trafikanterna kan köra tryggt och säkert.

Sedan i våras 2018 reparerar vi broarna över Stenebäcken och Täljeån söder om Örebro på väg E20 i höjd med norra avfarten till Kumla. Broarna har varit i dåligt skick och därför ska räcken, kantbalkar samt tätskikt bytas ut.

Nu reparerar vi broarna i norrgående körfält

Brorenoveringen på E20 har nu återupptagits. Vi fortsätter arbetet med reparationen av broarna i norrgående körfält. Trafiken leds återigen om till enfiligt och hastigheten begränsas till 70 kilometer i timmen.

Arbetena beräknas vara klara under vecka 42, 2018.


De två första broarna i södergående körfält reparerades under våren.

Detta vägarbete är lämpligast att utföra på sommartid, eftersom de material vi arbetar med kräver vissa temperaturer för att uppnå god kvalitet. De delar som byggs i betong kräver dessutom vissa torktider, vilket också gör att arbetet inte går att forcera tidsmässigt.

I väntan på att betongen torkar kan arbetsplatsen vara obemannad eftersom nästa moment inte kan påbörjas innan betongen torkat färdigt. Det utförs även en del arbeten under broarna och under de arbetena kan arbetsplatsen uppfattas obemannad.

Broarbetena pausades för att underlätta semestertrafiken

Vi reparerade klart de två första broarna i södergående körfält under våren och trafiken släpptes på en vecka tidigare än utlovat. Därefter pausades broarbetet till och med vecka 31. Detta för att underlätta för semestertrafiken, samt för de ersättningsbussar som kom att gå mellan Hallsberg-Örebro när arbeten utfördes på järnvägen.