Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bron över Täljeån på E20 repareras. Foto Martin Lindberg

E20, reparation av broar mellan Örebro och Kumla

Trafikverket reparerar fyra broar längs med E20 mellan Örebro och Kumla. Det är viktigt att vi kontinuerligt underhåller och reparerar våra broar och vägar så att trafikanterna kan köra tryggt och säkert.

Sedan i våras 2018 reparerar vi broarna över Stenebäcken och Täljeån söder om Örebro på väg E20 i höjd med norra avfarten till Kumla. Broarna är i dåligt skick och därför ska räcken, kantbalkar samt tätskikt bytas ut.

Sänkt hastighet och avstängt körfält

Vårt arbete innebär att ett körfält tas i anspråk och hastigheten är sänkt till 70 kilometer i timmen.

Fram till vecka 28 repareras broarna i södergående körfält. Arbetet går enligt plan och vecka 28 räknar vi med att dessa broar färdigställda.

Från vecka 28 till vecka 31 gör vi uppehåll i arbetet för att underlätta för semestertrafiken samt ersättningsbussarna för tågtrafiken som kommer att gå mellan Hallsberg och Örebro när järnvägen av avstängd.

Vecka 32 fortsätter arbetet med reparation av broarna i norrgående körfält. Då kommer återigen trafiken att ledas om till enfiligt och hastigheten begränsas till 70 kilometer i timmen.

Arbetet kommer att avslutas under hösten 2018.