Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

södra station, skylt Se upp för tåg

Södra station, gångbro över järnvägen

Vi bygger en gångbro över spåren vid Södra station. I samband med det byter vi också ut stängslet till ett högre och kraftigare. Vi gör det för att öka säkerheten för gångtrafikanter som korsar spåren.

I Örebro finns två järnvägsstationer, Örebro Central och Södra station. Vid Södra station finns en markerad personövergång där många människor passerar dagligen. Området är olycksdrabbat.

Örebro kommun, Trafikverket och Region Örebro län har tillsammans skrivit under en avsiktsförklaring för utvecklingen av området runt Södra station. På sikt ska hela järnvägsområdet mellan Svampen och Gustavsvik utvecklas. Det kommer dock att ta några år innan de långsiktiga planerna kan realiseras. För att förbättra säkerheten till dess att en permanent lösning är på plats, bygger nu Trafikverket en gångbro över spåren. I samband med det byter vi också ut stängslet till ett högre och kraftigare.