Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Einar Schuch, Trafikverket, invigningsbockar

Einar Schuch, Trafikverket, invigningsbockar

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Start för efterlängtat vägbygge i Askersund

Utbyggnaden av den hårt trafikerade väg 50 mellan Rude och Åsbro i Askersunds kommun har planerats i många år. Den 21 januari var det äntligen dags att sätta spaden i jorden.

Under årens lopp har åtskilligt skrivits om den olycksdrabbade vägen. Det var därför extra roligt att berätta om förbättringarna som det förestående bygget innebär: Den ökade säkerheten, den kortare restiden, pendlarparkeringarna och cykelstråket, som planeras längs hela sträckan.

Tidningar, radio och tv fick en bakgrund till vägbygget av Trafikverkets regionale direktör Einar Schuch. Han hade också i uppdrag att bocka av byggstarten, som traditionen i Askersund bjuder. Projektledaren Mattias Broberg berättade om vad som kommer att hända under byggtiden och hur det påverkar dem som färdas på vägen.

– Ett vägbygge av den här storleken passerar inte obemärkt. Det måste helt enkelt bli rörigt innan det blir bra, sa Mattias. Vi kommer att informera om trafikstörningarna i olika kanaler, så att trafikanterna bättre kan planera när, var och hur de reser.

”Vi känner oss som vinnare
Askersunds kommun representerades av kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson och utvecklingschef Henrik Olofsson. Att de välkomnade byggstarten och uppskattar det goda samarbetet med Trafikverket gick inte att ta miste på. 

– Vi känner oss som vinnare! sa Henrik Olofsson. Vägen, tillsammans med andra pågående projekt, förstärker en redan positiv utveckling för kommunen, menade han.

Med på mötet var också Tobias Asplund, projektchef på Peab Anläggning AB, som är entreprenör för bygget. Han svarade på journalisternas frågor om hur vägen kommer att byggas.

I foldern nedan kan du läsa mer om bygget.
Under Dokument – Informationsmaterial hittar du illustrationerna.

Nu sätter vi spaden i jorden! Byggstart på väg 50, Rude–Askersund–Åsbro (pdf-fil, 5 MB)

Dokument