Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En plankorsning, där väg och järnväg möts
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger plankorsningarna vid Fiskmanstorp och Kärrs allé

Den 21 maj stänger vi av vägen över de två planskilda korsningarna som ingår i projektet. Sedan följer en tågfri helg mellan den 30 maj och den 2 juni där vi arbetar dygnet runt i järnvägsanläggningen.

Stängningen av de två planskilda korsningarna görs i två steg. Den 21 maj stänger vi av vägen som går över järnvägsspåren, och påbörjar de förberedande arbeten som krävs inför den tågfria helgen om följer när delar av Västra stambanan är avstängd.

Vi kommer vi att ta bort gammal räls, slipers och makadam och ersätta med nytt material på totalt cirka 60 meter intill båda korsningarna. Arbetena kommer att ge upphov till en del buller och damm.

Den nya enskilda vägen vid Backa öppnas

Inför avstängningen vid Fiskmantorp kommer den nya enskilda vägen mot Backa att öppnas för trafik. I första skedet sker anslutningen på vägen mot Backa gård, för att i nästa skedes anslutas mot nya väg 51.

Alla som vill passera över järnvägen får använda den befintliga bron i Pålsboda till den nya bron öppnas för trafik i höst.