Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Cyklist längs med en landsväg.

Grythyttan-Hällefors gång- och cykelväg

För att förbättra pendlingsmöjligheterna mellan Grythyttan och Hällefors planeras en ny gång- och cykelväg längs med väg 63/244. Vi ska också tillgänglighetsanpassa tre hållplatser längs sträckan.

Det saknas idag en trygg och säker cykelförbindelse mellan kommunens två största tätorter, Grythyttan och Hällefors. Målet med en ny gång- och cykelväg är att oskyddade trafikanter ska kunna gå och cykla säkert mellan orterna.

Det finns en utvecklingspotential då studenter vid Måltidens hus kan bosätta sig i Hällefors och cykla till universitetet i Grythyttan. Arbetspendling till arbetsplatser som bryggeriet underlättas. I regionens cykelstrategi uttrycks ett långsiktigt mål om att skapa cykelförbindelser mellan större tätorter i länet samt att förbättra tillgängligheten till målpunkter så som arbetsplatser, vård, skola och service.