Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Informationsmöte i Mariedamm

Dunsjö–Jakobshyttan är en del av dubbelspårsutbyggnaden på sträckan Hallsberg–Degerön. Trafikverket höll på måndagskvällen ett informationsmöte i Mariedamm, där vi informerade om arbetet med järnvägsplanen över kaffe och macka.

På måndagskvällen, den 7 mars, samlades 35 personer i Mariedamms fritidsgård för att ta del av vad som händer på sträckan Dunsjö–Jakobshyttan. De fick bland annat en genomgång av utmaningar efter vägen och information om hur och när det är möjligt att påverka byggplanerna.

Var och hur ska vi bygga?

Konsulten Cowi ska ta fram järnvägsplanen som visar var och hur vi ska bygga. De presenterade tidplanen och berättade om vilka undersökningar de ska göra under året. Natur- och kulturvärden ska inventeras och geotekniska undersökningar genomföras. Bland annat kommer de att ta prover med borrbandvagn från en flotte i Skeppsjön.

Utrymme för frågor

Under kvällen fanns gott om utrymme för frågor. Många undrade över buller. Hur blir det på vår tomt? Ska sjön Skiren bullerskyddas? De fick veta att bullerberäkningarna kommer att presenteras i höst, men först måste spårlinjen vara bestämd. Andra funderade över hur man tar sig till naturreservatet till fots när korsningen tas bort. Många av frågorna kunde besvaras under kvällen, medan andra får invänta resultaten av de påbörjade undersökningarna.

Nästa träff för Dunsjö–Jakobshyttan är planerad till november. Då bjuder vi in till samrådsmöte i Mariedamm.