Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden är tagen ovanifrån och visar ett tåg som åker på en järnväg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

EU medfinansierar Dubbelspår Hallsberg-Degerön

Fem Trafikverksprojekt har beviljats medfinansiering av EU-fonden CEF. Ett av projekten är Hallsberg−Degerön, delen Hallsberg−Stenkumla.

Hallsberg−Stenkumla är en del av Dubbelspår Hallsberg−Degerön. Här ska vi bygga dubbelspår på en cirka 14 km lång sträcka, 12 utav dem i nysträckning. Bygget kommer även att omfatta en 2,4 km lång tunnel, ett tiotal järnvägsbroar samt en vägbro. Trafikverket ska framöver göra en detaljprojektering och tekniska beskrivningar för broar och järnvägstekniska arbeten inför bygget av dubbelspår på sträckan.

Byggstart är planerad till 2023, och nu går EU in som medfinansiär med en summa på 8 964 000 euro. Trafikverket har samordnat ansökningsprocessen i Sverige och det är regeringen som beslutar om vilka projekt som ska få CEF-medel. Det är enbart projekt som redan finns med i Nationell plan för transportinfrastrukturen och som är fullt finansierade som kan ansöka om och få medfinansiering av EU-fonden CEF.