Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vad händer i sommar?

Sommaren är kommen, men arbetet med utbyggnaden av den dubbelspåriga järnvägen står inte stilla trots semestertider.

Under sommaren kommer vi att genomföra geoborrningar och miljöundersökningar på flera platser, bland annat vid Närkeby hönseri och vid järnvägskorsningen i Stenkumla. På vissa platser sätter vi samtidigt ut rör för grundvattenmätningar. I augusti räknar vi med att genomföra inventering av byggvägar, och framåt hösten kommer vi att utföra mätningsarbeten utmed den nya järnvägssträckan.

Vi kommer att skicka ut separat information om bullerinventering och skydd till de fastigheter som berörs specifikt av detta. Under slutet på juni och i början på juli genomför vi okulär inventering, vilket innebär besök och inspektion i trädgårdar och upp till husfasader. Vi genomför också fördjupad inventering med inspektion inne i fastigheterna, och mätning av hur mycket ljud som fasaden släpper igenom. Vi har identifierat berörda fastigheter och kommunicerat med dessa. I augusti blir det vidare fördjupad inventering, och vi arbetar med att identifiera vilka fastigheter som berörs av detta.