Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett stopp för säkerheten

Fredagen den 6 oktober hölls en manifestation, en så kallad Stand down, för att uppmärksamma arbetsmiljö och säkerhet på våra byggarbetsplatser.Stand down är en branschgemensam manifestation för arbetsmiljö och säkerhet på våra byggarbetsplatser. I år stoppades arbetet på omkring 35 platser runt om i landet i 15 minuter för att ge tid för reflektion över säkerheten i vardagen. En av dem var dubbelspårsutbyggnaden genom Hallsberg. Manifestationen hölls på den nybyggda parkeringsplatsen vid Trafikledningstornet, med järnvägen i bakgrunden.

Trafikverket arbetar för att alla ska komma hem med livet i behåll och utan allvarliga skador och i projekten arbetar man ständigt med förbättringar för att höja säkerheten på arbetsplatserna.

– Det är en farlig bransch, och vi måste hela tiden påminna oss om att det är så, för att vi på det viset ska kunna undvika olyckor, sa Johan Rex, enhetschef på Örebrokontoret.

Rapportering årets tema

Rapportering av olyckor och tillbud var årets tema, och projektledare Jonas Victorin tryckte på hur viktigt det är att rapportera in de tillbud som inträffat, så att man kan prata om det inträffade och vidta förbättringsåtgärder.

En tyst minut hölls, och stunden avslutades med att deltagarna fick reflektera en tillsammans över arbetsmiljön och säkerheten på den egna arbetsplatsen.

Arbetet för att våra arbetsplatser ska vara säkra är vår enskilt viktigaste fråga. Tillsammans har vi ansvar för att alla kommer hem oskadda i dag, och alla andra arbetsdagar.