Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbeten under sommaren 2016

Byggnationen av dubbelspåret mellan Stenkumla och Dunsjö pågår för fullt under sommaren.

Tågtrafiken stängs av under vecka 28 till och med vecka 32. Vi arbetar i långa skift och vissa arbeten är starkt vibrerande. Vi ber er uppmärksamma att arbetsmaskiner åker efter spårets hela sträckning och att strömmen är på, under dygnets alla timmar.

I Lerbäck är det klart för sommarens arbete med att knuffa in nya bron vid väg 608 och lyfta gång- och cykelbron på plats. De nya broarna i Rönneshytta är färdiga. Under våren har vi asfalterat och satt upp vägräcken. Bron med anslutningar i söder mot väg 597 och vid skolan tas i bruk under juni. Arbetet med lokalvägen mellan Lerbäck och Rönneshytta är klart. Vid Joxtorpsån och Önnbo pågår broarbetena för fullt. Plankorsningen i Joxtorp stängs permanent redan innan sommaruppehållet.

Markarbetena fortsätter, med finputsning av slänter och broanslutningar. I söder har vi nu kommit igenom berget. Under sommartågstoppet är väg 608 vid Lerbäck helt avstängd. Den ska byggas om, asfalteras och läggas över i den nya bron under järnvägen.

Vi spränger för nya bron vid väg 608, Lerbäck. Vi ska lyfta nya gång- och cykelbron på plats i Lerbäck med hjälp av mobilkran. En stor, spårbunden kran kommer att lyfta växlarna på plats i Stenkumla, söder om Rönneshytta och nere vid Runsala.