Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

örebro södra, skylt Se upp för tåg

Örebro södra, gångbro över järnvägen

För att öka säkerheten för gångtrafikanter har vi byggt en gångbro över spåren vid Örebro södra. I samband med det har vi även bytt ut stängslet till ett högre och kraftigare, samt förbättrat ljud- och ljussignalerna.

I Örebro finns två järnvägsstationer, Örebro central och Örebro södra. Vid Örebro södra fanns tidigare en järnvägsövergång på marknivå där många människor passerade dagligen. Området var olycksdrabbat, så för att förbättra säkerheten har vi byggt en gångbro över spåren. Vi stänger järnvägsövergången på marken i samband med att bron öppnar.

Örebro kommun, Trafikverket och Region Örebro län har tillsammans skrivit under en avsiktsförklaring för utvecklingen av området runt Örebro södra. På sikt ska hela järnvägsområdet mellan Svampen och Gustavsvik utvecklas. Det kommer dock att ta många år innan de långsiktiga planerna kan genomföras. För att omgående förbättra säkerheten, till dess att en permanent lösning är på plats, har Trafikverket nu byggt en gångbro över spåren. I samband med byggandet av bron bytte vi också ut stängslet i området till ett högre och kraftigare, samt förbättrade ljud- och ljussignalerna som varnar för förbipasserande tåg.