Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

mitträcke oskarpt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Åsbrokorset

Vi har tagit bort ett accelerationsfält i korsningen i Åsbro för att få plats med svängfält mot Västra Å. Många har haft frågor om den lösningen, och vi ska nu titta över hur den slutliga utformningen ska se ut.

Vi har den senaste tiden fått frågor om den ombyggda korsningen i norra Åsbro. Det man framför allt undrar är varför vi har tagit bort accelerationsfältet norrut. Anledningen är att vi har behövt få till ett vänstersvängfält för trafiken mot Västra Å. Det gör att trafiken norrut hamnar i det körfält som tidigare var accelerationsfält. 

I vår ursprungliga plan ingick inte att bygga ett nytt accelerationsfält, men vi tittar nu på frågan igen, och planerar att komma fram till ett beslut inom kort. Den ombyggda korsningen ska bli trafiksäker, samtidigt som framkomligheten ska vara acceptabel både för trafikanterna på väg 50 och för dem från Åsbro och Västra Å. När beslutet är fattat kan du läsa om det här, på vår webbsida. 

Utbyggnaden av vägen kommer att vara helt klar i september 2018 och tills dess är hela sträckan vägarbetsområde. Under nästa år kommer vi att asfaltera, måla vägmarkeringar och sätta upp kompletterande skyltar. Då kommer även den nya infarten mot Västra Å (i södergående riktning) att justeras, eftersom den nu är lite för tvär. 

Just nu är hastigheten i korsningen sänkt till 50 km/h och vi har satt upp en skylt om att accelerationsfältet är borttaget. Vi kommer också att förbättra den tillfälliga vägmarkeringen för att ytterligare förtydliga för trafikanterna.