Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

karta omledning över lerbäck-åsbro
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Omledning till väg 608 över Lerbäck-Åsbro

Under veckorna 36 till och med 39 leder vi om trafiken till väg 608 (Gamla landsvägen) mellan Lerbäck och Åsbro. Det gör att vi kan arbeta säkrare och effektivare på väg 50.

Under september, vecka 36 till och med 39, kommer vi att leda om trafiken från väg 50 till väg 608 (Gamla landsvägen) mellan Lerbäck och Åsbro. Vi gör det för att kunna arbeta effektivare och samtidigt trygga arbetsmiljön för våra vägarbetare. Vecka 36 leder vi om endast norrgående körriktning, veckorna 37 och 38 leder vi om båda körriktningarna, och vecka 39 åter endast ena körriktningen. Under omledningarna kommer vi bland annat att arbeta med beläggning, räcken, den nya bron över Estaboån samt med bron över Karintorpsvägen i Åsbro.

Under de här veckorna kommer väg 608 att få mer trafik än normalt. För att höja trafiksäkerheten kommer vi bland annat att sänka hastigheten på vissa sträckor, sätta ut digitala hastighetsmätare och vägbulor. Vi rekommenderar också dem som går, springer eller cyklar att välja en annan väg, exempelvis den blåmarkerade vägen på kartan.

- Säkerheten står överst på agendan när det gäller trafikanterna, de boende längs vägen och våra vägarbetare. Inför omledningen har vi sett över trafikmiljön, och under de här veckorna kommer vi att göra löpande kontroller för att se om våra förebyggande åtgärder räcker, säger Mattias Broberg, projektledare på Trafikverket.

  • Vecka 36 leder vi om norrgående körriktning.
  • Vecka 37 och 38 leder vi om båda körriktningarna.
  • Vecka 39 blir det eventuellt omledning av ena körriktningen.