Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

tittar i backspegeln
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt i vägbygget april–maj

Arbetet fortskrider enligt tidsplan. Sprängningar och breddningsarbete är avslutade och det mesta av mitträcket är uppsatt. Läs vad som är aktuellt i vägbygget under våren.

– Vi håller tidsplanen, och i september har vi en säkrare, mitträckesseparerad väg med hastighetsbegränsningen 100 km/tim på stora delar av sträckan, säger Mattias Broberg, projektledare på Trafikverket.

De omfattande sprängningarna är nu avslutade och breddningsarbetet är färdigt. Mitträcket är också uppsatt på större delen av sträckan. Nu återstår beläggningsarbeten, vägmarkering, skyltar och viltstängsel.

Aktuella arbeten i april–maj

Åsbrokorset

På måndag eller tisdag, 9 eller 10 april, sätter vi upp ny belysning vid Åsbrokorset, på östra sidan av väg 50. Arbetet pågår troligtvis endast under en dag och vi reglerar då trafiken med trafilkljus.

Trafikljus vid Skyllberg

Trafikreglering med ljus vid Skyllberg påbörjas i mitten av vecka 15 och pågår sedan omkring en månad. Vi påbörjar arbetet vid Skyllbergsån och flyttar sedan efterhand norrut, upp till Lerbäckskorset.

Förbifart Askersund – från rondellen till norra infarten

Arbetet med förbifart Askersund pågår vanligtvis måndagar till torsdagar. Vi reglerar trafiken med trafikljus fram till mitten av maj. Det är risk för långa köer, främst på morgonen och eftermiddagen/kvällen.

Här kan du läsa om aktuella arbeten som kan påverka framkomligheten på vägen:
Framkomlighet