Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

underhåll på väg

Sommarens trafikpåverkande arbeten i Östergötlands län 2017

På sommaren går arbetena lättare och snabbare att utföra jämfört med andra tider på året. Här kan du se exempel på vägarbeten som kommer att påverka trafiken, och ska utföras i Östergötlands län sommarsäsongen 2017.

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt. Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad på Trafikverket.se "Trafikinformation, väg" på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande.

VägSträckaÅtgärdLängd km
23/34 Rimforsa-Skeda Udde Breddning av befintlig väg. Vägen byggs med omväxlande 1+1, 2+1 och 2+2 körfält och förses med mitträcke. Hastigheten sänks till 70 km/h och 50 km/h. Ett körfält kommer att vara öppet för trafik i vardera riktning under byggtiden. Arbetet pågår under hela sommaren. 20
E4 Linköping mellan trafikplats 112 och 113 Beläggning och broreparation. Omledning av trafik vid broreparation. 70 km/h. -
E4 Norrgående förbi Mjölby, trafikplats 108-110 Beläggning 10
E4 Norrgående och södergående Norrköping, trafikplats 116-119 Beläggning 10