Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

underhåll på väg

Sommarens trafikpåverkande arbeten i Östergötlands län 2018

På sommaren går arbetena lättare och snabbare att utföra jämfört med andra tider på året. Här kan du se exempel på vägarbeten som kommer att påverka trafiken, och ska utföras i Östergötlands län sommarsäsongen 2018.

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt. Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad på Trafikverket.se "Trafikinformation, väg" på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande.

Urval av vägarbeten som påverkar trafiken i Östergötlands län

VägSträckaÅtgärd/påverkanLängd km
E4 Östergötland Beläggningsarbete. Ett körfält avstängt, vid vissa arbeten stängs vägen av en riktning i taget och leds över i motsatt riktning. Inget arbete under juli månad. -
E22 Kalmars länsgräns-Valdemarsvik Beläggningsarbete. Trafiken leds om. 2 veckors arbete. 5
32 Sommen-Boxholm-Mjölby Beläggningsarbete. Ett av två körfält avstängda i vardera riktning när arbete pågår. Sänkt hastighet. 2 veckors arbete. 16
55 Åby-Södermanlands länsgräns Beläggningsarbete. Trafiken i södergående riktning leds om. 2 veckors arbete. 25