Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mars

Nu är fyra stycken av totalt sex broar gjutna och arbetet med att motfylla de två senaste gjutna broarna har påbörjats.

Att motfylla innebär att vi bygger upp det som ska bli vägbanan. Efter det återstår arbete med att isolera, montera räcken och lägga asfalt. Vi är i stort sett klara med VA-arbetena och utläggning av förstärkningslager (det understa lagret i vägöverbygganden) längst sträckan, samt så har vi gjort de sista sprängningen av berget. 

När vi bygger en ny väg planerar vi även för gestaltningen runt omkring så att vägen smälter in i landskapet. Vid trafikplats Linderöd gör vi flera olika stenrösen.

Allt berg som har sprängs återanvänds i projektet. För att kunna återanvända materialet behöver det krossas till mindre bitar. Därför har vi etablerat ett mobilt krossverk.

Vad händer framöver?

Från mitten av mars kommer vi att påbörja arbetet med anslutningen mot befintlig motorväg i väster och färdigställa den nya trafikplatsen Linderöd. Detta kommer innebära ett antal olika trafikomläggningar fram till semestern. Vi ber alla trafikanter vara uppmärksamma och köra försiktigt förbi vår arbetsplats.