Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafik genom Sätaröd i Skåne

E22, Sätaröd–Vä byggs i ny sträckning

Trafikverket bygger om E22 så att den kommer att gå norr om tätorten Tollarp. Trafikmängden inne i samhällena Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir då mindre, vilket förbättrar boendesituationen och ökar framkomligheten.

Den 22 maj 2018 på Kristianstads kommuns födelsedag togs det symboliska första spadtag för E22:ans nya sträckning. En ny sträckning som ska byggas norr om tätorten Tollarp och kommer innebära att trafikmängden inne i Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir mindre. Vi skapar ett tillgängligt Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vad händer nu?

Sprängningsarbete för ny sträcka mellan Linderöd och Folkvagnskurvan i Sätaröd kommer att starta någon gång under vecka 7, och ska vara klart maj 2019. Påverkar ej trafiken på E22.

Ökad byggtrafik på följande vägar:

  • Nöbbelövsvägen, Tränevägen, Skättelljungavägen, Rävshultsvägen.

Avstängning av gång- och cykelväg (Banvallen) öppnas igen mitten av maj 2019.

  • Gång- och cykelvägen är avstängd vid byggarbetsområdet mellan Buddahusvägen och Anne-marie Åbergs väg samt mellan Nöbbelövsvägen och Rya byväg.

Omledning av E22 trafiken i Sätaröd vid så kallad folkvagnskurvan fram till sommaren 2019.

  • Schaktningsarbetet vid detta område kommer att innebära mycket byggtrafik på de ordinarie vägarna. Visst sprängningsarbete kommer också att göras.

Nöbbelövsvägen och Sätarödsvägen är stängda för allmän trafik fram till maj 2019, omleds via orange vägvisning.

Glöm inte följa projektet via byggdaboken nedan.

Läs byggdagboken