Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsspår

Söderåsbanan, Åstorp–Teckomatorp, utbyggnad för persontrafik

Trafikverket rustar upp Söderåsbanan mellan Åstorp och Teckomatorp. Syftet är öka godstrafiken och införa persontrafik på banan.

Vi rustar upp Söderåsbanan med mötesspår och nya stationer i Billesholm, Kågeröd och Svalöv. Banan ingår i godsstråket genom Skåne och trafikeras i dag av några få godståg per dygn. När upprustningen är klar kommer sträckan mellan Åstorp och Teckomatorp trafikeras av både persontåg och fler godståg.

Vad gör vi nu?

Just nu bygger vi nya mötesspår i Kågeröd och Svalöv och nya plattformar i Billesholm, Kågeröd och Svalöv. Mötesspåren ökar kapaciteten på banan och plattformarna gör det möjligt för orterna att få persontrafik i framtiden. Svalöv och Bjuvs kommuner ansvarar och planerar för att utveckla områdena runt de nya stationerna. Vi bygger även en ny plattform på stationen i Teckomatorp, vilket leder till att fler tåg kommer kunna stanna där i framtiden.

Vi beräknar att börja bygga 2020 och vara klara med Söderåsbanan 2021. I arbetet med upprustningen av Söderåsbanan så krävs det att vi även bygger en ny infart för biltrafiken som korsar järnvägen i Kågeröd.

Vad har vi gjort?

För att veta mer om vad vi gjort tidigare, gå vidare till Fördjupning.