Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Här kommer Kågeröds nya station att byggas.

Etapp 3 – mötesspår, nya stationer

Trafikverket bygger mötesspår och nya stationer i Billesholm, Kågeröd och Svalöv. Det möjliggör för persontrafik längs sträckan i framtiden.

I tredje etappen av upprustningen av Söderåsbanan bygger vi nya mötesspår i Kågeröd och Svalöv och nya plattformar i Billesholm, Kågeröd och Svalöv. Mötesspåren ökar kapaciteten på banan och plattformarna gör det möjligt för orterna att få persontrafik i framtiden. Svalöv och Bjuvs kommuner ansvarar och planerar för att utveckla områdena runt de nya stationerna. Vi bygger även en ny plattform på stationen i Teckomatorp, vilket leder till att fler tåg kommer kunna stanna där i framtiden.

Vad gör vi nu?

Just nu arbetar vi med att ta fram en järnvägsplan. Vi beräknar att börja bygga 2020 och vara klara med Söderåsbanan 2021. I arbetet med upprustningen av Söderåsbanan så krävs det att vi även bygger en ny infart för biltrafiken som korsar järnvägen i Kågeröd.