Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Buss i kvällssol

Busshållplatser i Skåne

Trafikverket ökar trafiksäkerheten och tillgängligheten vid busshållplatser runt om i Skåne. Vi arbetar löpande med projektet, som omfattar över 50 olika busshållplatser.

Trafikverket, i samarbete med Skånetrafiken och kommunerna runt om i Skåne, arbetar med att förbättra förutsättningarna för kollektivtrafiken i regionen.

Vi driver nu ett projekt som innebär att busshållplatser på olika håll i Skåne tillgänglighetsanpassas. På några lägen blir det helt nya placeringar av busshållplatser. Så långt det är möjligt handikappanpassar vi hållplatserna, ser till att det finns en bra anslutning till gång- och cykelmöjligheter och att det finns bra belysning. Allt detta gör vi för att skapa en så trafiksäker miljö runt busshållplatserna som möjligt.

Du kan läsa om vilka pågående busshållplatser som vi arbetar med, se "Planerade/kommande busshållplatser" respektive "Pågående arbeten våren 2018" nedan.