Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kontinentalbanan genom Malmö, persontrafik

Vi bygger om Kontinentalbanan som går genom Malmö. Vi vill möjliggöra för persontrafik på banan och skapa en bra förbindelse mellan stadsdelarna i Malmö.

Malmö är en växande stad och har stor betydelse för Öresundsregionens arbetsmarknad. Därför är det viktigt med en fungerande kollektivtrafik i Malmö. Vi vill göra det enklare att resa mellan de östra och västra stadsdelarna genom att öppna upp för persontrafik på Kontinentalbanan. Förhoppningen är att det också leder till att biltrafiken i centrala Malmö minskar.

Planen är att under december 2018 inviga den nya tågstationen i Rosengård samt öppna stationerna Persborg och Östervärn. När stationerna har öppnats kommer persontrafik på Kontinentalbanan gå genom Malmö.

Pågatåg planeras stanna på följande stationer:

  • Malmö central
  • Östervärn
  • Rosengård
  • Persborg
  • Svågertorp
  • Hyllie
  • Triangeln

Pågatågen planeras gå i vardera riktning en gång i halvtimmen mellan klockan 06:00 och 22:00. Det ena pågatåget kör till och från Kristianstad, och det andra fungerar som en pendel mellan Hyllie och Malmö central.

Karta över hur persontågen kommer att köra. Illustration: Malmö stad 

Rosengård
Vi bygger en ny 177 meter lång station vid stadsdelen Rosengård.

Se filmer från byggnationen

Persborg och Östervärn

Vi utför åtgärder på de befintliga stationerna Persborg och Östervärn så att persontåg kan stanna på stationerna. Arbete genomförs för plattformar, bullerskyddsåtgärder och tillgänglighetsanpassning.

Se filmen från arbetet på Persborg station.

Alla filmer är tagna av Ossian Olsson, Trafikverket

Ombyggnaden är ett samarbete mellan Trafikverket, Malmö stad, Svedab och Skånetrafiken.

Läs mer om kontinetalbanan på Malmö stads webbsida.

Mer information finns på Svedabs webbsida.