Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Lommavägen i Hjärup stängs i april

Lommavägen i Hjärup stängs preliminärt i april nästa år, då börjar arbetet med de tillfälliga järnvägsspåren genom Hjärup. Samtidigt som Lommavägen stängs öppnas den tillfälliga bron över spåren vid Vragerupsvägen.

I början av nästa år börjar vi bygga de tillfälliga spåren som ska trafikeras när vi schaktar och bygger de fyra nedsänkta spåren genom Åkarp och Hjärup. Inför det arbetet behöver vi stänga Lommavägen i Hjärup vid passagen under järnvägen. Lommavägen kommer preliminärt att vara avstängd fram till slutet av 2022. Skyltar kommer att visa alternativa vägar.

Lommavägen stängs på sträckan mellan kryssen i kartan. Övriga delar av Lommavägen är öppen för trafik.

När de fyra nedsänkta spåren är färdigbyggda kommer trafiken på Lommavägen att passera över spåren på en ny permanent bro som preliminärt öppnas i slutet av 2022.

Vragerupsbron öppnas till våren

Lommavägen stängs först efter att den tillfälliga bron över spåren vid Vragerupsvägen har öppnats. Vragerupsbron kommer att vara en möjlig förbindelse över järnvägen i Hjärup under tiden som Lommavägen är stängd.

Den tillfälliga bron byggs just nu och det blir en militärbro av stål, lik den vi redan byggt vid Gränsvägen i Åkarp. Brofästena för Vragerupsbron är färdiggjutna. Övriga delar till bron levereras och monteras under vintern. I februari skjuts bron på plats från det ena brofästet över till det andra brofästet, en så kallad lansering.