Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över trafikplats Alnarp

Trafikplats Alnarp, E6/E20

Trafikplats Alnarp, strax söder om Åkarp, kommer att kräva omfattande arbeten. När järnvägen grävs ner och spårområdet breddas för de fyra spåren, måste motorvägsbron byggas om.

Vid arbetet med bron kommer motorvägen att stängas av kortare tider och trafiken ledas om på andra vägar i området. Även på och avfarterna till motorvägen påverkas under byggperioden.

Samtidigt måste projektet bygga tillfälliga järnvägsspår förbi trafikplatsen, för att kunna ha fortsatt tågtrafik på sträckan under hela byggperioden. Detta kommer påverka hastighet både för tåg- och biltrafiken.

Den nya motorvägsbron byggs i tre delar; en del för de tillfälliga spåren, en för de fyra nya spåren och en bro över avfartsrampen. Exakt utformning planeras av entreprenören.

I vår interaktiva karta kan du se var de fyra spåren byggs och vad som händer under byggtiden.

Trafik på E6/E20 under byggtiden

När de nya broarna för avfartsrampen och de tillfälliga spåret lanseras, hösten 2018, kommer trafikplatsen preliminärt att stängas under cirka två veckor.

När den nya bron för spåren lanseras, under 2020, kommer trafikplatsen att stängas under cirka 2 veckor.

Exakta tider för avstängningarna samt alternativa vägar kommuniceras i god tid innan.

Tiderna ovan är preliminära.