Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Landsväg

Väg 2078, Östersjövägen-länsgränsen i Valje, ny gång- och cykelväg

Vi har byggt en dubbelriktad gång- och cykelväg genom Valje längs södra sidan av väg 2078 Sölvesborgsvägen från Östersjövägen till länsgränsen. Syftet är att öka säkerheten för de oskyddade trafikanterna.

Projektet är i stort sett avslutat och de mindre återstående arbetena beräknas bli klara under aprilmånad. Projektsidan kommer att tas bort från trafikverket.se den 3 maj 2019.

Vi har förbättrat gång- och cykelvägsnätet genom Valje från Östersjövägen till länsgränsen längs med Sölvesborgsvägen. Den nya gång- och cykelvägen kopplar samman cykellederna från Bromölla i väster och Sölvesborg i öster. Sträckan är en del av Sydostledens sju etapper.

Målet är att förbättra säkerheten för oskyddade trafikanter och skapa en trafiksäker förbindelse mellan befintliga cykelleder. Att bygga fler trygga gång- och cykelvägar kan leda till att fler väljer att ta sig fram på ett mer miljövänligt sätt än med bil.