Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Borrning

Borrning i arbetstunnel.

Sprängningar

Sprängningar sker på flera platser utmed järnvägslinjen. Buller kan påverka dig som är närboende. Information om när tunnelsprängning sker kan du få via sms om du anmäler dig till vår sms-tjänst. Vid sprängning under mark sänds inga ljudsignaler ut.

I slutet av november sköts sista salvan i den nya 2,9 km långa järnvägstunneln. Nu fortsätter vi arbetet med att borra och installera frost- och vattenskydd. Vi kommer också att utföra mindre sprängningar för att göra klart utrymningstunneln som går mellan den nya och gamla tunneln. Tunneln beräknas vara klar i mitten av 2017 och arbetet med järnvägsspåret genom tunneln kommer att pågå till början av 2018.

Gör så här för att få en förvarning om sprängningarna

Du anmäler dig till sms-tjänsten för sprängningar genom att skicka ett sms till nummer 72080. Skriv endast siffrorna 2018 i meddelandet. Du får ett sms med plats och ungefärligt klockslag cirka 30 minuter före en planerad sprängning. Om du vill avanmäla dig från sms-tjänsten så skickar du STOPP till 72080.

Vill du enbart få sms om sprängningar i ett visst område?

Skicka ett sms till nummer 72080 med siffrorna 2018<mellanslag> och en bokstav (A–F) om du vill få sms om sprängningar i ett visst område (se kartan nedan):

Skriv "2018<mellanslag>A" i meddelandet för sms om sprängningar i området Härads skjutfält.

Skriv "2018<mellanslag>B" för Stadsskogen.

Skriv "2018<mellanslag>C" för tunneln – västra delen.

Skriv "2018<mellanslag>D" för tunneln – östra delen.

Skriv "2018<mellanslag>E" för stationsområdet.

Skriv "2018<mellanslag>F" för Benninge.

 

 

Vår byggentreprenör NCC spränger i sex olika sektorer av den sträcka där dubbelspåret ska byggas.
Vår byggentreprenör NCC spränger i sex olika sektorer av den sträcka där dubbelspåret ska byggas.