Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny tågväxel i augusti

En ny tågväxel ska läggas i kurvan mellan Europaskolan Rogge och Mariefredsvägen. Du som bor nära området kan uppleva arbetet som störande. Vi kommer att lasta av tåg på natten den 31 juli och sedan arbeta med växeln den 8–14 augusti.

Under sommaren bygger vi en växel i kurvan vid Mariefredsvägen. Här kommer tågen under senhösten att växla spår. Tåget kommer då att köra på det nya spåret och under tiden renoverar vi det gamla spåret.

Den 31 juli lastar vi av slipers och räls från tåg mellan klockan 00.00 och 10.00. Sedan arbetar vi med det nya spåret. Den 8–14 augusti kapar vi räls och lägger den nya växeln på plats.

Vi gör allt för att utföra så mycket arbete som möjligt under dagtid men kommer även att behöva arbeta nattetid. Vi ber om överseende med de störningar som vårt arbete kan medföra.

Dubbelspåret blir helt klart sommaren 2018 och innebär en ökad tågkapacitet samt att banan blir mindre känslig för störningar.