Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

löv
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt trafikavtal för regionaltågstrafiken i Mälardalen

Nu finns ett nytt trafikavtal för regionaltågstrafiken i Mälardalen. Trafikavtalet innebär att tågtrafiken kan öka när dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad invigs sommaren 2018. Med dubbelspåret blir det möjligt med halvtimmestrafik.

De regionalt kollektivtrafikansvariga har tidigare beslutat om en omfattande satsning för att förbättra regionaltågstrafiken i Mälardalen, med mer trafik, nya biljetter och nya tåg.

Bättre för alla pendlare och för miljön
Med en bättre kommunikation skapas förutsättningar för expansion och inflyttning till kommunerna längs Svealandsbanan. Det stödjer även Trafikverkets vision om att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Den nya tågtrafiken ska byggas upp successivt från år 2017 när också Citybanan i Stockholm tas i bruk. Det blir även nya priser för tågpendlare. Uppdraget att genomföra trafiken har lämnats till det gemensamt ägda bolaget MÄLAB, som också svarar för avtalen med SJ om dagens trafik.

Strängnäs kommun förklarar att redan i december 2017 beräknas ytterligare två avgångar mellan Strängnäs-Stockholm på morgonen och två avgångar på eftermiddagen. Tågtrafiken kommer sedan att nå sin fulla kapacitet då dubbelspårsutbyggnaden förbi Strängnäs är klar under 2018, vilket resulterar i halvtimmestrafik under rusningstid.

Läs mer om trafikavtalet på Strängnäs kommuns webbplats och på MÄLAB:s webbplats.