Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Störande arbete

Våra arbeten mellan den 16 och 25 april kan vara besvärande för dig som bor nära resecentrum. Från lördagen den 16 april klockan 00.20 till måndagen den 25 april klockan 05.00 behöver vi arbeta dygnet runt.

Under dagarna som tågtrafiken är avstängd pågår ett intensivt arbete mellan Strängnäs och Härad, på vissa ställen dygnet runt. Vår entreprenör NCC ska bland annat bygga två skyddsportaler över spåret i Strängnäs. Skyddsportalerna är till för att kunna bygga den nya bron för Södertäljevägen och för att kunna bygga Strängnäs resecentrum.

Vi kommer även att borra och bila bort befintlig spårnära tegelmur samt betongplatta, för att förankra resecentrum uppe på berget.

Under veckan ska vi dessutom förlänga plattformen i Strängnäs, montera bullerdämpande plank, flytta en spårväxel och montera signaler längs den 8,5 km långa sträckan för dubbelspåret.

Du som bor och jobbar nära byggarbetsplatserna kan komma att störas av buller, sprängningar och transporter.

Vi gör vårt bästa för att störa så lite som möjligt och ber om överseende med vårt arbete.