Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En grupp som är på väg att guidas in i tunneln
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tack alla som besökte den nya tunneln!

I mitten av september kunde Strängnäsborna gå en guidad visning i Strängnäs nya tågtunnel. Några bilder från dagen ligger på Instagram. Följ oss på @strangnasharad för fler bilder på bygget av dubbelspåret och resecentrumet.

Intresset för att se Strängnäs nya tunnel har varit stort. Lördagen den 17 september ordnade vi en guidad visning av tunneln vid Västerport. Var tionde minut gick en grupp på 25–30 personer ner i tunneln tillsammans med en guide, som berättade om bygget och visade några av maskinerna som används i arbetet.

Biljetterna till tunnelvandringen tog slut på mindre än tre dagar, så vi öppnade en sista-minuten-kö på lördagen för att kunna ge fler möjlighet att besöka tunneln om det skulle bli någon ledig plats. Ungefär 1 500 personer besökte oss och tunneln under dagen.

Även ovan jord hände det saker. Vid två stationer utanför tunnelmynningen vid Västerport kunde besökarna ställa frågor om bygget av dubbelspåret och om resecentrumet. Dessutom hade vår entreprenör NCC har tagit fram experiment för barn och unga i samarbete med Tom Tits. Det var många, både barn och vuxna, som byggde och experimenterade efter att ha gått turen i tunneln.

Tack vare hjälp från Strängnäs gymnastikförening som serverade mat och fika, anvisade parkering och hjälpte till med västar och hjälmar, lyckades vi ta emot en strid ström av besökare under hela dagen.

Tack alla som besökare som kom och tittade på tunneln. Vi hade en jätterolig dag tillsammans, där vi fick visa hur arbetet med tunneln går framåt.


Frågor och svar till tipspromenaden från lördagen finns att ladda hem här nedan.

Barnens frågor och svar (pdf, 346 kB, öppnas i nytt fönster)
Vuxnas frågor och svar (pdf, 296 kB, öppnas i nytt fönster)