Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Långbergsgatan visat på karta
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tågen mellan Eskilstuna–Läggesta ersätts med buss den 12-20 november och 26-27 november

Trafikverket stänger tillfälligt av järnvägen mellan Läggesta och Eskilstuna på grund av bygget av dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad. Avstängningen sker mellan lördag den 12 november kl.00.20 till måndag den 21 november kl.04.30.

Banarbetet fortsätter under helgen vecka 47 från lördag den 26 november kl.00.20 till måndag 28 november kl.04.30. Under avstängningen pågår ett intensivt arbete mellan Strängnäs och Härad, på vissa ställen dygnet runt.

Tågresenärer kommer att få längre restider under avstängningen. SJs tåg mellan Eskilstuna och Läggesta ersätts med bussar. Perrongen i Strängnäs kommer att vara helt avstängd och du kommer därför inte att kunna använda SJs biljettautomater eller kortläsare i Strängnäs. Även kiosken kommer att vara stängd. Du kan registrera din resa med SJ Regionalkort vid Läggesta station för resor mot Södertälje/ Stockholm, eller i Eskilstuna för resor mot Arboga/Örebro. Kontakta tågvärden om du inte skulle hinna registrera din resa.

– När vi arbetar på eller över spåret måste vi av säkerhetsskäl stänga av all tågtrafik. Avstängningen orsakar tillfälliga besvär för resenärer, men den är nödvändig för att vi ska kunna skapa en bättre situation på lång sikt, säger Per Ahlénius, projektledare på Trafikverket.

Vi ber om överseende med de störningar som uppkommer i samband med arbetet.

När sträckan mellan Strängnäs och Härad blir utbyggd till dubbelspår till sommaren 2018 blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet.

I Strängnäs avgår ersättningstrafiken från Långbergsgatan. Se karta. (öppnas i nytt fönster)
På SJs webbplats hittar du tidtabellen för ersättningstrafiken, se www.sj.se/trafikinfo.
Läs mer på www.sj.se eller SJs mobilapp.
Planerade banarbeten 2017 (öppnas i nytt fönster)