Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kirowkranen lyfter den nya växeln på plats.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Växeln är på plats och tågen rullar

Nu rullar tågen åter. Vi hann med mycket under tiden som trafiken var inställd och den nya växeln är på plats. Tack alla närboende och resenärer.

Nästa planerade avstängning mellan Eskilstuna och Läggesta är mellan lördag den 12 november och söndag den 20 november.

Under veckan som tågtrafiken var avstängd lade vi i en ny spårväxel i kurvan mellan Europaskolan Rogge och Mariefredsvägen. Vi genomförde också en rad arbeten med signalsystemet. Under senhösten kommer tåget att växla spår och under tiden renoverar vi det gamla spåret fram till stationsområdet.

Under förra veckan passade vi även på att arbeta med det nya plattformstaket. För resecentrums del pågår arbeten med garageväggar, hiss och trapphus för fullt. Väggarna närmast det nya spåret är snart färdiggjutna.

Området uppe på Långberget ska nu finplaneras samtidigt som grundläggningsarbeten för resecentrums södra entré görs. En ny cirkulationsplats håller på att byggas i korsningen Södertäljevägen/Vallbyvägen. Under ungefär en månads tid går det inte att passera med bil här. Gång- och cykelvägen hålls öppen under hela byggtiden, men kommer flyttas fram och tillbaka allt eftersom arbetet fortgår.

Syftet med dubbelspåret är att förbättra kapaciteten på Svealandsbanan, öka punktligheten och på så vis främja den regionala utvecklingen.