Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Banarbete Stockholm C-Södertälje Syd

Den 10 juli öppnas Citybanan. Fjärr- och regionaltågstrafiken till och från Stockholm Central leds om annan väg eller ersätts med buss på delar av sträckan mellan den 29 juni och 10 juli.

Innan Citybanan öpnnas måste de nya spåren kopplas ihop med den befintliga järnvägen. Var beredd på fler byten och längre restid än normalt. Fjärr- och regionaltågstrafiken till och från Stockholm Central leds om annan väg eller ersätts med buss på delar av sträckan. Tåg som inte kan trafikera Stockholm Central vänder istället i Södertälje syd eller i Flemingsberg.

När inkopplingsarbetet är färdigt den 10 juli klockan 05.00 går fjärrtågen på de gamla spåren, och pendeltågen i den nya tunneln. Inkopplingen innebär att inga regionaltåg trafikerar sträckan Stockholm Central–Södertälje Syd, och omvänt, från klockan 22:00 den 29 juni till och med 9 juli. Läs mer på www.sj.se/trafikinfo

Läs nyheten om Citybanan här (öppnas i nytt fönster)