Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lucka 9 i Mitt Strängnäs julkalender: invigning av Strängnäs nya resecentrum

I dag var Trafikverket lucka nummer 9 i Mitt Strängnäs julkalender på torget. - Jag vill passa på att välkomna till invigningen av Strängnäs nya resecentrum imorgon söndag 10 december, säger Leif Haagensen, projektledare för Dubbelspår Strängnäs-Härad.

Det känns fantastiskt att vi är färdiga! Jag hoppas att vi blir många som formellt inviger byggnaden imorgon. Huset tar 500 personer så det är först till kvar som gäller, fortsätter Leif. 

Program:

Söndag 10 december inne i Strängnäs nya resecentrum
Fika från 10:45
Start: 11:11
Plats: Inne på nya resecentrum

Tillsammans med Strängnäs kommun har vi gjort en film om hur Strängnäs nya resecentrum har tagit form. Filmen hittar du längre ner på den här sidan. Mitt Strängnäs har också lagt ut en nyhet från dagens lucka som du hittar här. (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Dubbelspåret klart 2018

Vi fortsätter att bygga dubbelspåret enligt tidplan och det blir klart sommaren 2018. När vi är helt klara så kommer det att vara möjligt för tågoperatörerna att köra halvtimmestrafik på Svelandsbanan, det vill säga vår järnväg från Arboga, Eskilstuna och Stockholm, och vi kommer att vara bättre rustade för att hantera störningar i tågtrafiken med två spår i drift. Ni kan följa vårt arbete med dubbelspåret på Instagram och kontot heter "strangnasharad".