Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Strängnäs nya resecentrum nominerat till Årets bygge!

Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin som vill lyfta fram exempel på det bästa byggsektorn presterar ur ett antal kriterier. Till exempel: hållbarhet, ekonomi, säkerhet och samverkan i projekt som färdigställs under året.

20 projekt är utvalda och det nya resecentrumet i Strängnäs är ett av dem. Strängnäs resecentrum ingår som ett delprojekt i arbetet med dubbelspår Strängnäs-Härad. En expertjury, med företrädare från alla delar av branschen, kommer att utse en vinnare som offentliggörs i Stockholm den 19 mars 2018.

– Det känns jätteroligt att vi är nominerade och framförallt att vi har lyckats bygga ett resecentrum som håller samman staden – inte bara en passage över spåren, säger projektledare Leif Haagensen.

Nya Strängnäs resecentrum är en komplex byggnad som går över tågspåren och även har ett underjordiskt garage med plats för drygt 130 bilar, varav fem stycken med extra plats för personer med funktionsnedsättningar nära entrén med hiss, samt 50 cykelplatser. Dubbelspårsutbyggnaden mellan Strängnäs och Härad fortsätter och blir klar sommaren 2018.

Entreprenör för både resecentrum och dubbelspårsutbyggnaden är NCC Construction Sverige AB.