Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Resecentrum byggt i pepparkaka

Resecentrum byggt i pepparkaka

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tack alla som kom och invigde Strängnäs nya resecentrum tillsammans med oss!

Den lokala kören Lövsångarna satte stämningen direkt med att framföra Journeys "Don't stop believin". Redan utspridda i publiken började Lövsångarna att sjunga och letade sig fram till scenen.

Det är roligt att intresset var stort för invigningen av resecentrum och det blev ganska snabbt fullt, och då ryms ändå femhundra besökande i huset samtidigt. Under invigningen var vi cirka sjuhundra personer, men inte mer än femhundra på samma gång då några kom och gick.

Det är såklart glädjande att så många ville komma och fira med oss, men vi beklagar att inte alla fick rum och att vi fick sätta stopp i dörren av säkerhetsskäl eftersom byggnaden måste kunna utrymmas på ett säkert sätt om något uppstår.

Culinary Craft från Thomasgymnasiet hade bakat och tillsammans med Måltidsservice serverade de fikat. Måltidsservice hade byggt en modell av resecentrum i pepparkaka.

Resecentrum en viktig pusselbit

Nya resecentrum är viktigt för Strängnäs och Strängnäsborna nämnde Lena Erixon, Trafikverkets generaldirektör i sitt tal men också det fortsatta arbetet med dubbelspåret som blir viktigt för både för Strängnäs och för regionen. Lena tackade projektet Dubbelspår Strängnäs-Härad, entreprenören NCC och Strängnäs kommun för bland annat gott samarbete och gratulerade till att resecentrum är nominerat till Årets bygge. Läs mer om nomineringen här. (Länk, öppnas i nytt fönster)

Framförallt riktades ett stort tack till Strängnäsborna för att tålmodigt stått ut med bygget under åren samt önskade dem välkomna in i värmen i nya resecentrum.

Liselott Hagberg, Landshövding Sörmland refererade till det första spadtaget för projektet och poängterade att välutbyggda transporter är betydelsefullt för vår region. För Stockholm Mälarregionen växer och vi med den.

Talade gjorde också Jacob Högfeldt, kommunstyrelsens ordförande Strängnäs men blev avbruten av Järda, även kallad järnvägsdamen och är ett automatiskt utropssystem (läs mer om Trafikverkets trafikinformation här), för ett utrop. Jacob poängterade hur viktigt det är med god information i rätt tid vilket Järda levererar, och han fick stora applåder från publiken.

Talen avslutades med en pampig specialskriven fanfar komponerad av Dag Lundin och framförd av Kulturskolan i Strängnäs. Dag Lundin komponerade även fanfaren som framfördes till invigningen av Svealandsbanan 1997.

Från Trafikverket tackade Einar Schuch, Regional direktör, Lövsångarna för sånginsatsen samt Kulturskolan och Dag Lundin för fanfaren och till sist utropade Järda: Välkommen till Strängnäs nya resecentrum!

  Vi fortsätter att bygga dubbelspåret till sommaren 2018

Strängnäs kommun ansvarar nu för ägande, drift och underhåll av huset och det känns jätteroligt att Strängnäs nya landmärke är formellt i bruk.

Vi fortsätter att bygga dubbelspåret enligt tidplan till sommaren 2018, och en del av arbetena sker intill plattformen vid resecentrum.